news

Nieuws autoverhuur


Mar 27, 2018
Heb ik bij het rijden in een (huur)auto wel of geen Internationaal Rijbewijs (IRB) nodig?

Uitgebreidere info m.b.t dit onderwerp:

Wanneer u buiten de Europese Unie (EU) reist (minder dan 6 maanden) is het in sommige landen verplicht om een internationaal rijbewijs te hebben. Dit rijbewijs is geen zelfstandig rijbewijs, u zult altijd uw originele (Nederlandse) rijbewijs bij u moeten dragen!!
Het IRB is een erkend reisdocument in het buitenland. Indien u een auto wilt huren kan het verhuurbedrijf vragen om uw IRB. U kunt alleen een IRB verkrijgen op vertoon van een geldig Nederlands rijbewijs of een rijbewijs dat in de EU is afgegeven. Dit IRB is slechts 1 jaar geldig vanaf het moment dat het wordt afgegeven.

Feitelijk is het IRB een vertaling van uw originele rijbewijs. Met deze vertaling worden alle bevoegdheden en beperkingen van uw oorspronkelijke rijbewijs in het buitenland erkend. Bij problemen in het buitenland is het daarom raadzaam om in eerste instantie uw Internationale rijbewijs af te geven als men daar genoegen mee neemt. Daarna kunt u altijd nog uw Nederlandse rijbewijs afgeven.

Let wel:
Eventuele medische aantekeningen worden niet overgenomen van uw originele rijbewijs. In praktijk zijn daar nooit problemen mee voorgekomen. Men verwacht dat deze medische aantekeningen in de toekomst wel op het IRB vermeld gaan worden.

TOPTIP:
Bespreek van tevoren eventuele medische aantekeningen op uw (originele) rijbewijs met een autoverhuurder om een misverstand of vervelende situaties te voorkomen.
Om te weten of u een IRB nodig hebt voor het land buiten de EU waar u naartoe wil reizen, kunt u het beste contact opnemen met de ambassade van het betreffende land. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB.

BRON
Stin.nl

internationaal rijbewijs auto huur autohuren autoverhuur reizen

Internationale autoverhuur Populaire vliegvelden Populaire treinstations populaire havens Hotel levering 
Copyright © 2019 Topautoverhuur. Auto Verhuur. Alle rechten voorbehouden. | Privacy regels | sitemap