news

Nieuws autoverhuur


Jan 20, 2017
Mooie routes met uw huurauto in Andalusië

SEVILLA
Spanje is niet alleen een heel groot land, het landschap is ook groots te noemen. De lege binnenlanden zijn weids met zeer gevarieerde landschappen. Bergen, glooiende vlaktes en bossen afgewisseld met pittoreske dorpjes leveren de prachtigste panorama's op.

Een route rijden met uw auto of een huurauto is daarom een zeer prettige manier om een indruk van dit deel van het land te krijgen. Af en toe stop je ergens om van het uitzicht te genieten of parkeer je in een klein dorpje om in een lokaal barretje een tapaatje te eten. Voor dit artikel selecteerden we vijf prachtige routes door Andalusië, de meest zuidelijk gelegen autonome regio in Spanje, en wellicht ook het meest gevarieerde deel van het land met de vaak besneeuwde toppen van de Sierra Nevada, de altijd zon overgoten stranden van de Costa del Sol, de beroemde 'pueblos blancos' (witte dorpen) en culturele juwelen van steden zoals Granada, Sevilla, Córdoba en Málaga.

Route met zicht op Afrika
Tijdens deze route van Algeciras naar Tarifa over een bochtige weg (N-340) kronkel je door het natuurpark Del Estrecho. Dit is het zuidelijkste puntje van het Iberisch Schiereiland waar de Middellandse Zee de Atlantische Oceaan ontmoet bij de Straat van Gibraltar. Een leeg, groen en heuvelachtig gebied waar de regelmaat van het landschap alleen wordt onderbroken door windmolens en koeien. Bijzonder aan deze route zijn de prachtige uitzichten die bij elke bocht weer anders zijn op het aan de overkant van de Straat van Gibraltar gelegen Marokko. Op ongeveer 6 kilometer ten noordwesten van Tarifa ligt El Mirador del Estrecho. Hier kun je je (huur)auto parkeren en heb je, zoals de naam van het etablissement al aangeeft, een onbelemmerd uitzicht op de 'Zuilen van Hercules' en de druk bevaren zeestraat. Aan het einde van de route bezoek je surfersmekka Tarifa met talloze beachclubs en een prachtig historisch centrum.

Van Nerja naar Salobreña over de oude kustweg
Deze route van circa 35 kilometer gaat over de oude kustweg N-340 van Nerja in de provincie Málaga naar Salobreña in de provincie Granada. De weg is hier en daar wat slecht, maar zeker de moeite waard. Vanuit Nerja rijd je met je auto via de N-340 richting Maro met een prachtig zandstrand dat alleen te lopend bereikbaar is. Daarna passeer je het natuurreservaat Acantilados de Maro-Cerro Gordo met een wachttoren waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt en ook diverse wandel routes kunt volgen. De plek heeft dan ook als bijnaam 'het balkon van Europa'. Prachtige uitzichten heb je hier over de ruige kustlijn waar steile rotspartijen leiden naar romantische baaitjes en de azuurblauwe zee die hier ecologische gezien van ontzettend grote waarde is. Verderop nader je "la Herradura" en zie je de typisch gevormde baai waar deze gezellige kustplaats aan ligt. La Herradura betekent hoefijzer. Na La Herradura volg je dezelfde weg richting Salobreña dat strategisch rond een kasteel op een heuvel aan zee werd gemaakt.

Moorse dorpjes op de zuidflanken van de Sierra Nevada
Voor deze prachtige route langs de zuidflanken van de Sierra Nevada rijd je vanuit Motril over de A44 in de richting van Granada. Daar neem je de A348 naar Lanjarón en volg je dezelfde weg tot Órgiva om dan over de A4132 het hart van de streek Las Alpujarras binnen te rijden met meer dan zeventig dorpjes en gehuchten waar je letterlijk een stapje terug neemt in de tijd. De typische Moorse architectuur, bergriviertjes, bronnen, loofbomen en terrasvormige akkers die vaak nog met ezels worden bewerkt, zorgen samen met de vaak besneeuwde bergtoppen erachter voor een ongekende landschappelijke schoonheid. Stop zeker uit in de witte dorpjes Pampaneira, Bubión en Capileira om dezelfde A4132 terug te nemen en verder te rijden richting het bijzondere Pitres en Trevélez. Dit is het hoogstgelegen dorpje van Spanje en vertrekpunt voor diverse wandelroutes naar de hoogste toppen in dit hooggebergte, de Mulhacén en de Veleta. De route eindigt op de grens met de provincie Almería in het oosten en is ongeveer 126 kilometer lang.

Door het groene natuurpark Grazalema
Grazalema is qua regen de natste plek van Spanje. Daardoor is het er ontzettend groen en bosrijk voor een gebied in het normaal gesproken zo droge zuiden van Spanje. De meest leukw route begint en eindigt in Ronda. Neem de A374 tot de afslag naar Grazalema (A372). Rijd dan door naar Ubrique om vervolgens dezelfde A374 verder te rijden richting El Bosque en Prado del Rey naar Zahara de la Sierra. Tot slot rijd je via Algodonales terug over de A374 naar Ronda. De Sierra de Grazalema is een paradijs voor wandelaars met verschillende toppen om te beklimmen, kloven om in af te dalen en tussendoor heerlijk te lunchen in één van de prachtige witte dorpjes. In "El Bosque" is een lucratieve industrie die op traditionele wijze tassen maakt en levert aan de grote modehuizen in Parijs. Sahara de la Sierra ligt prachtig tegen een steile rots aangeplakt boven een groenblauw stuwmeer en Algodonales is een mekka voor deltavliegers.

Langs een maanlandschap met grotwoningen
Vanaf Granada rijd je over de A92 naar Guadix. Eerst passeer je de ruige naaldwouden van natuurpark Sierra Huétor. Bij het verlaten van dit bergachtige gebied duik je opeens een weidse vlakte in die uitmondt in de noordhellingen van de Sierra Nevada. Hoe dichter je Guadix nadert hoe meer de omgeving je aan een maanlandschap doet denken. Ooit was dit de bodem van een enorm meer. Nu steken er in een op het eerste oog verlaten lijkend landschap overal op kleine, okergeel met groen gekleurde heuvels, schoorstenen uit de grond. Een beetje spookachtig, want er is geen huis te zien, maar in die heuvels zijn dus heuse grotwoningen te vinden. Eerst ligt rechts van de weg het dorpje Purullena dat regionaal bekend is om de keramiek die hier langs de straat wordt verkocht. Hier ligt ook een grotmuseum. In en rond Guadix leven mensen als moderne holbewoners. Veel grotwoningen zijn omgetoverd tot hotels en vakantieappartementen. Ook hier kun je twee grotmusea bezoeken.

Veel rijplezier !!!

BRON: inspanje.nl

Volg ons op Facebook, Twitter, Google+ en Instagram

Nog makkelijker een autohuren?
Download dan nu onze handige GRATIS app voor uw iPhone en/of iPad !!!

Andalusië Sevilla Granada Cordoba Malaga auto huren huur auto

Internationale autoverhuur Populaire vliegvelden Populaire treinstations populaire havens Hotel levering 
Copyright © 2018 Topautoverhuur. Auto Verhuur. Alle rechten voorbehouden. | Privacy regels | sitemap