news

Nieuws autoverhuur


Jul 9, 2017
Waar u met uw (huur) auto op moet letten in het buitenland

In dit nieuwsartikel van Top Autoverhuur informeren wij u, met de zomervakantie voor de deur, over wat je zoal bij je moet hebben in je (huur) auto in de meest populaire Europese vakantielanden:

SPANJE
Verplicht is in Spanje om een reservewiel of een reparatie-set bij je te hebben. Dat hoeft niet wanneer je zogenaamde run-flat banden hebt, voor alle passagiers moet er een geel veiligheidsvestje binnen handbereik zijn. Ze mogen dus niet in de kofferbak liggen!!!

Voor huurauto's geld ook als verplichting dat er een anti-diefstal alarm op zit.

FRANKRIJK
U moet verplicht 2 alcoholtesters bij u hebben in de auto evenals een geel veiligheidsvestje. Dit geldt ook voor motorrijders. Vreemd is dat als u deze zaken niet bij u heeft dat dat niet beboet wordt. Handschoenen zijn op de motor verplicht. In zowel de auto als op de motor mag u geen "oortjes" voor de carkit gebruiken.

GRIEKENLAND
In Griekenland kunt u beter niet foutparkeren met uw huurauto, de politie is namelijk bevoegd om uw kentekenplaat in beslag te nemen. Motorrijders mogen op de snelweg maximaal 90 km/u rijden.

PORTUGAL
Nader je op de Portugese autoweg een file of een gevaarlijke situatie dan is het verplicht om je knipperlichten aan te zetten. Een fietsendrager ziet de Portugese overheid liever op het dak gemonteerd dan achterop uw (huur)auto.
Kinderen jonger dan 12 en kleiner dan 1m35 mogen niet voorin de auto plaatsnemen.

ITALIË
Voor alle inzittenden dien je een veiligheidsvestje in de auto te hebben. Bovendien is het verboden om tussen half mei en half oktober met winterbanden te rijden. Uw autoverhuur leverancier zorgt daar uiteraard voor. Doet u dat wel dan wordt dat fors bestraft en kan zelfs uw auto in beslag worden genomen.
Bovendien is het verboden om in uw (huur)auto dan wel camper een sigaret op te steken in het bijzijn van een zwangere vrouw of minderjarige.

Gaat u in het buitenland rijden met uw (huur)auto, raadpleeg dan altijd het internet voor meer info over rijden in het buitenland!!!

BRON: Transavia magazine

Volg ons via social media: Richard reis- en auto verhuur deskundige, op Facebook, Twitter en de TopAutoverhuur Google+ pagina.

veiligheid huurauto autohuur vakantie huur auto

Internationale autoverhuur Populaire vliegvelden Populaire treinstations populaire havens Hotel levering 
Copyright © 2018 Topautoverhuur. Auto Verhuur. Alle rechten voorbehouden. | Privacy regels | sitemap