Car Hire Destinations in Greece

Auto verhuurlocatie in Greece


Apr 16, 2015

Top Auto Verhuur. Auto verhuurlocatie in Greece

Type nogmaals de plaatsnaam om meer
vestigingen te zien
Als u naar Kreta (één van de grootste eilanden van Griekenland reist dan komt u waarschijnlijk aan op Crete - Airport Heraklion [HER] (5,5 miljoen pasagiers per jaar), “Nikos Kazantzakis”. Deze luchthaven wordt in 2018 verplaatst naar een plek dichtbij het dorp Kastelli. Wanneer u de baggage hal verlaat en in de aankomst hal komt vindt u de balies van de belangrijkste auto verhuurders. De overige verhuurders bevinden zich buiten het vliegveld, meestal wordt u dan opgehaald met een shuttle bus of uw auto wordt afgeleverd bij de aankomsthal (meet en greet). Leest u goed uw voucher om te zien waar uw verhuurbalie zich bevind.

Wanneer u uw huur auto niet reserveert op de luchthaven maar op uw plaats van bestemming kunt u bij STAP1 uw zoek opdracht beginnen door het invoeren van KRETA, de zoekmachine toont u alle locaties die er op Kreta zijn, kies uw locatie uit en vervolg het boekingsproces door bij STAP2 de gewenste auto
uit te kiezen. Bij NIET luchthaven locaties kunt u bij STAP2 ook direct zien wie de verhuurder is en kunt u deze eventueel filteren in de sectie links naast de foto van de auto van uw keuze. De zoek machine kan voor u in slechts enkele seconden alle auto verhuurders vergelijken en u de beste aanbieding doen. Daarna kunt u bij STAP3 eventueel een extra bestuurder, een kinderzitje of GPS, etc. bijboeken. Als laatste wordt u de eigen risico verzekering van AXA aangeboden. Wij raden u aan deze online af te sluiten omdat deze verzekering bij de verhuurbalie duurder en minder uitgebreid is. Uw sluit uw boeking af door te betalen met uw credit card via ons beveiligde betalings system. TopAutoverhuur.com behandelt alleen online reserveringen.

Let erop dat tijdens het online boekings proces er verschillende extra's worden aangeboden bij auto's die iets duurder zijn. Door van deze aanbiedingen gebruik te maken kan een duurdere auto voordeliger uitvallen. Lees ook goed de algemene huurvoorwaarden. Ook hierin ziet u wat er wel en
niet is inbegrepen bij de door u gekozen huurauto. Wanneer u uw zelf goed heeft geinformeerd (lees ook de VEEL GESTELDE VRAGEN pagina) maar heeft u toch nog vragen dan kunt u contact opnemen met onze gratis CHAT service door op onderstaande CHAT banner te klikken of een email te sturen naar Contacts . Uw vraag wordt dan z.s.m. beantwoord.

U kunt uw huur auto ophalen buiten in de parkeer garage. Wanneer u de parkeergarage verlaat neemt u de snelweg 1 en kiest u uw richting om uw plaats van bestemming te bereiken.

Om op Kreta een auto te huren moet u minimaal 1 jaar uw rijbewijs moet hebben, de minimum leeftijd ligt tussen de 21 en 23 jaar (verschilt per leverancier en bovendien wordt daar vaak een vergoeding voor in rekening gebracht).

Er wordt in Kreta gewoon rechts gereden. In de steden is het erg druk en moet u er rekening mee houden dat vooral de scooters u links en rechts inhalen. Heeft u een auto achter u rijden die u wilt inhalen dan zal hij een licht signaal geven. Er wordt dan van u verwacht dat u enigzins aan de kant gaat (vluchtstrook) zodat uw achterligger u kan inhalen.

Over het algemeen zijn de wegen op Kreta goed maar wanneer u van de snelweg (Kreta heeft 1 grote snelweg, de "1" de New National Road, en loopt van het oosten, Agios Nikolaos naar Kissamos in het westen en loopt ook langs het vliegveld van Heraklion) afgaat kan het wegdek nogal verschillen. Gaat u een bergrit maken zorg dan dat u regelmatig stopt omdat door de vele kronkelingen er wagen ziekte kan ontstaan.

De plaatsnaam borden zijn in het Grieks en Engels geschreven.

De maximumsnelheden op Kreta zijn:

90 km/u op de snelweg
70 km/u buiten de bebouwde kom
50 km/u binnen de bebouwde kom

Bekeuringen:
Indien u een bekeuring ontvangt rekent u deze nooit contant af maar op het belasting kantoor van het district waar de bekeuring is gegeven. Heeft u uw bekeuring niet betaald vóór het verlaten van Kreta. U kunt de bekeuring dan thuis verwachten. Wordt de bekeuring ontvangen door de verhuurder van uw auto dan wordt het bedrag van de bekeuring meestal ingehouden van uw credit card.

Kreta heeft als eiland veel te bieden. Met uw gehuurde voertuig reist u makkelijk het eiland rond en kunt u genieten van de natuur en de vele bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan: Knossós, deze stad was eerste en grootste stad van Griekenland en Europa. U vindt er prachtige geologische achterblijfselen van Koning Minos. Het Archeologisch Museum van Heraklion,

Frangokástello, een dorp met slechts 150 inwoners maar met een prachtig kasteel met dezelfde naam als het dorpje. Uiteraard vindt u op Kreta ook vertier voor groot en klein, bezoek daarvoor het waterpark Starbeach

Natuurlijk leent Kreta zich uitstekend voor een heerlijke strand vakantie op stranden als Bali Beach, Kedrodasos (favoriet onder naturisten), Peristeres en Sissi Beach. Dit is slechts een greep van alle stranden die Kreta rijk is.

Ik ben Richard van Daal , auteur van deze reisinformatie en ben reis adviseur, gespecialiseerd in Griekenland, bij Top Auto verhuur.

Andere nuttige informatie en tips voor het reserveren van een huur auto met de beste deal vindt u op onze Twitter pagina of Facebook pagina.

Onze gratis App voor uw iPhone/iPad kunt u downloaden op de website van Top autoverhuur of klik hier Op deze App ziet u in één oogopslag alle verhuur locaties aan de Costa Blanca uitgaande van waar u zich bevindt. U kunt uw auto boeken als u onderweg bent, bovendien houdt de App ook uw boekings historie bij.

Volg ons op Google+

Internationale autoverhuur Populaire vliegvelden Populaire treinstations populaire havens Hotel levering 
Copyright © 2019 Topautoverhuur. Auto Verhuur. Alle rechten voorbehouden. | Privacy regels | sitemap