Car Hire Destinations in Spain

Auto verhuurlocatie in Spain


Dec 1, 2014

Top Auto Verhuur. Auto verhuurlocatie in Spain

Type nogmaals de plaatsnaam om meer
vestigingen te zien
TopTip:
Zoekt u een huurauto via uw mobiel of tablet? Kies voor onze mobiel vriendelijke webstite TopAutoverhuur.eu

De auto verhuur prijzen blijven nog steeds historisch laag, met name op de luchthaven van Alicante: u huurt al een Fiat 500 vanaf € 3,- per dag !!! Dat is nog geen € 90,- als u bijvoorbeeld de hele maand Februari in Spanje verblijft.

Wanneer u met het vliegtuig naar de Spaanse Costa Blanca reist komt u in de meeste gevallen aan op Alicante - Airport. U vindt ons op de tweede etage van het terminal gebouw tussen de andere auto verhuur bedrijven.

De luchthaven Alicante [ALC] El Altet is gelegen op ongeveer 9 kilometer van Alicante, 45 km van Torrevieja (40 minuten via Avenida Cortés Valencianas) en 75 kilometer van Murcia (45 minuten via de snelweg A7) is één van de zes drukste luchthavens van Spanje en ontvangt ongeveer 9 miljoen reizigers per jaar. Meer dan 3 kwart van de vluchten die hier aankomen zijn afkomstig van buiten Spanje. De belangrijkste (lowcost) luchtvaart maatschappijen die (dagelijkse) vluchten uitvoeren vanuit Nederland zijn Transavia, Vueling, Ryanair en Easyjet. Een vlucht van Amsterdam [AMS] naar Alicante duurt iets meer dan 2 uur.

U boekt uw huur auto snel en gemakkelijk op Alicante - Airport via het 3 stappen online boekings syteem van Top Auto verhuur. Bij STAP2 van ons boekings systeem kunt u éénvoudig tarieven vergelijken en de auto naar uw wens uitkiezen. Bij STAP3 kunt eventuele extra's reserveren zoals een navigatie systeem, kinderzitje of een extra bestuurder. Ook kunt bij STAP3 kiezen voor de extra verzekering van AXA , hiermee koopt u het eigen risico af en bent voor bijna alles gedekt. Deze extra verzekering is online meestal uitgebreider en voordeliger dan dat u deze afsluit bij aankomst bij de verhuurbalie. Alle extra's worden bij uw boeking vermeld maar zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. De extra's betaalt u bij aankomst bij de verhuurbalie. Boeken kan alleen online. U heeft een credit card nodig om uw boeking te voltooien.

De luchthaven heeft sinds kort 3 terminals. De nieuwe, tevens grootste van de drie is verdeelt in 2 zones. Alle vluchten tussen landen waartussen geen paspoort controle plaatsvindt (Schengenlanden) maken gebruik van beide zones (C-Gates en de meeste B-Gates). Overige vluchten (uit niet-Schengenlanden) maken alleen gebruik van de B-gates. De multi-dek parkeergarage vindt u direct tegenover het terminal gebouw. Wanneer u uit het terminal gebouw komt vindt u tevens alle andere vervoers mogelijkheden om naar Alicante te gaan zoals bus (elke 20 minuten, ongeveer €1,- p.p.) en taxi (ongeveer €14,- tot €18,- naar het trein station). Met de bus lijndienst van Alsa kunt u naar bijna alle badplaatsen reizen aan de Costa Blanca.

Wanneer u uw bagage heeft opgehaald bij de bagage band en de aankomsthal inloopt gaat u direct naar rechts, daar vindt u, zowel aan uw linker- als rechterhand de balies van bijna alle auto verhuurders. Nadat u de sleutels heeft opgehaald neemt u de lift naar de 3e etage. Let op dat u tunnel 6 neemt (tunnel 5 brengt u naar de gewone parkeer garage). Tunnel 6 brengt u naar de garage voor de meeste huur voertuigen. Heeft u geboekt bij een kleinere verhuur leverancier dan kan het zijn dat u met een shuttle bus wordt opgehaald. In het hoog seizoen kan het raadzaam zijn om niet voor de allergoedkoopste optie te kiezen, deze leveranciers hebben vaak lange wachtrijen bij hun balie en dat alleen al kost u enorm veel tijd. Op de luchthaven van Alicante zijn de verhuurders vaak 24 uur per dag open. Buiten het seizoen gelden andere openingstijden. U vindt de openingstijden van de leverancier terug op uw coupon. Zorg dat u uw coupon en eventuele extra verzekering uitprint en meeneemt bij het ophalen van uw huurauto.

Bekijk onze animatie VIDEO van Mevrouw Tip voor nuttige tips bij het boeken van uw huurauto.

Wanneer u besluit om uw auto op te halen op uw plaats van bestemming zoals bijvoorbeeld Benidorm (op 50 kilometer via de AP7 noordelijke richting), Denia (op ongeveer 110 kilometer vanaf Alicante via de tolweg AP7 in noordelijke richting) of Javea (op ongeveer 90 kilometer vanaf Alicante via de tolweg AP7 in noordelijke richting), kunt u uw boeking beginnen door door de exacte naam in te typen als u deze weet, voer anders simpelweg de plaats van bestemming in en kies welke ophaal locatie dan ook van het drop down menu waar u uw huurauto wilt ophalen, voer datum en tijd in en klik op de zoek knop. Bij STAP2 wordt een interactieve kaart getoond (u kunt op de deze kaart in- en uitzoomen) van alle locatie plaatsen die beschikbaar zijn. Blauwe iconen geven aan dat uw auto op die locatie leverbaar is, grijze icoon geeft aan dat uw auto niet leverbaar is, wijzig dan uw zoek criteria. Ook is het mogelijk uw auto op te halen in de plaats waar u verblijft en weer in te leveren op Alicante - Airport of vice versa. Tik dan het vakje " op andere locatie inleveren " aan.

Wanneer u de parkeer garage verlaat met uw huur auto van TopAuto verhuur komt u direct op de N338, u kunt dan kiezen voor de richting Alicante en Torrevieja via de N332 of om bij de rotonde naar links te gaan en de tolweg AP7 (Auto Pista) te nemen. Wanneer u bijvoorbeeld naar Benidorm, Javea of Denia op vakantie gaat neemt u de tolweg richting Valencia (in noordelijke richting). Let op dat u op de tolweg wordt belast voor het gebruik daarvan. Maakt u gebruik van de provinciale weg N332 (2-baansweg) dan betaald u geen tol. Let erop dat zowel op de tolweg AP7 en de provinciale weg N332 snelheids controle wordt gedaan door middel van flits palen. Op de tolweg AP7 geldt een maximum snelheid van 120 km p/u, op de provinciale weg N332 80 km p/u.

Wanneer u terugkeerd met uw gehuurde auto dient u, wanneer u kiest voor een VOL / VOL brandstof beleid , uw huurauto afgetankt af te leveren. Bij STAP2, aan de linkerkant van de foto van de auto van uw keuze van het online boekings systeem kunt u zelf uw brandstof beleid selecteren. Raadzaam is, indien van toepassing, om voor het VOL/VOL beleid te kiezen. In het geval van bijvoorbeeld een VOL/LEEG beleid betaald u de volle benzine tank aan de verhuurder, deze brengt vaak een onnodig hoge literprijs in rekening. Huidige benzine prijzen in de regio Valencia en Alicante: Diesel 1,21€ p/ltr en benzine euro 95 1,28€ p/ltr.

Voor het vinden van de dichtsbijzijnde benzinepomp, bij de luchthaven van Alicante, hebben wij een animatie video gemaakt. Klik HIER om de video te bekijken.

Gaat u op (zaken)reis naar Alicante, de hoofdstad van de gelijknamige provincie Alicante, en na Valencia de grootste stad aan de Costa Blanca, kunt u best wel eens verrast worden. Alicante wordt vaak alleen genoemd als toegang tot de bekende badplaatsen aan de Costa Blanca. Maar Alicante als stad heeft veel te bieden. De Explanada España is een wandelboulevard waar de Ramblas in Barcelona jaloers op kan zijn, het strand " Playa del Postiguet ", bijna in het hart van de stad, is één van de beste en drukst bezochte uit de regio. In de stad zelf treft u een geweldig uitgaansleven, winkels, shopping malls en veel mooie historische gebouwen. Tel daarbij op dat Alicante waarschijnlijk één van de beste klimaten kent van alle steden in Europa en u begrijpt dat Alicante meer dan de moeite waard is om te bezoeken.

Buiten deze toeristische aantrekkingskracht staat Alicante ook bekend om zijn filmstudios, Ciudad de la Luz, de modernste van Europa en de Volvo Ocean Race, die in 2014 voor de derde keer van start is gegaan in Alicante en zijn vervolg koos naar Kaapstad.

Mijn naam is Richard, auteur van dit reis artikel over het vleigveld van Alicante. Op mijn Google+ pagina vindt nuttige reis informatie en tips voor bij het boeken.

Om het boeken nog makkelijker te maken bij Top Auto verhuur hebben wij een App voor uw iPhone/iPad die u HIER kunt downloaden. Hiermee kunt als u onderweg bent uw huurauto zoeken, de prijzen vergelijken en boeken bij de dichtsbijzijnde locaties uitgaande van uw huidige positie. De App houdt uw boekings geschiedenis bij, u hoeft dus niet nogmaals uw gegevens in te voeren.

Mocht u toch nog vragen hebben lees dan eerst onze veel gestelde vragen pagina. Ook kunt u ons bereiken via onze gratis chat service door onderaan deze pagina op de CHAT banner te klikken, een email te sturen, of ons te bellen op de op de website vermelde telefoonnummers.

U kunt ons volgen op onze Facebook en Twitter pagina voor aanbiedingen en reis tips. Let op onze TopSpots!!

Volg ons op Google+

Internationale autoverhuur Populaire vliegvelden Populaire treinstations populaire havens Hotel levering 
Copyright © 2019 Topautoverhuur. Auto Verhuur. Alle rechten voorbehouden. | Privacy regels | sitemap