faq

Veel gestelde vragen

Wat zit bij de prijs in
Welke kosten zijn inbegrepen in de huurprijs?
Inbegrepen in de huurprijs zijn meestal: aanrijdingsschade, wettelijke aansprakelijkheid, belasting, luchthavenbelasting, onbeperkt aantal kilometers en pechhulp. Merk op dat, afhankelijk van het autoverhuurbedrijf en het land van bestemming, de inbegrepen kosten kunnen verschillen. Het autoverhuurbedrijf kan er ook voor kiezen om u een borg of eigen risico te vragen aan de verhuurbalie. Controleer altijd de Verhuurvoorwaarden op het moment van reserveren. U vindt de huurvoorwaarden bij STAP2 rechts naast de foto van de auto van uw keuze.

Welke belastingen zitten bij de autoverhuur in?
De prijzen beschreven op de website zijn meestal inclusief belastingen.

Sommige extra's die beschreven staan in de coupon of in de verhuurvoorwaarden kunnen exclusief belastingen zijn (BTW). In dit geval wordt dit aangegeven.

Controleer de verhuurvoorwaarden online of in uw coupon, indien u al een reservering heeft gemaakt, welke belastingen inclusief zijn.

Zijn er extra kosten voor laat inleveren?
Als u uw auto wilt inleveren buiten de normale openingstijden van de verhuurbalie, kan het verhuurbedrijf u hiervoor een extra buiten openingstijdentoeslag in rekening brengen. Op het moment van reserveren geven we duidelijk aan of er extra kosten zijn.

Kan ik korting krijgen als ik de auto eerder inlever?
Nee.
Zoals in onze Voorwaarden en condities staat kunnen we de ongebruikte dagen niet terugbetalen als u de gehuurde auto eerder dan oorspronkelijk was afgesproken terugbrengt.

Zijn er extra kosten voor kilometers?
Extra kosten kunnen van toepassing zijn voor het ophalen/inleveren buiten de openingstijden, grenspassages en als u de auto inlevert op een andere plaats dan waar u deze hebt opgehaald. Extra kosten moeten altijd rechtstreeks aan de verhuurbalie worden afgerekend in lokale valuta. Dit staat duidelijk vermeld in de Verhuurvoorwaarden op het moment van reservering

Uw Voucher
Wat is een voucher en waarom heb ik deze nodig?
Een voucher is een document, die u per email wordt toegestuurd.

Print deze uit en zorg dat u de coupon bij u heeft bij de verhuurbalie wanneer u de huurauto komt afhalen.
Het is uiterst belangrijk dat u deze voucher in uw bezit heeft.

Indien u deze voucher niet kunt tonen bij het afhalen van de huurauto kan de verhuurder u extra kosten in rekening brengen of weigeren u de huurauto mee te geven.

Indien u niet uw voucher kunt tonen bij de verhuurbalie kunt u geen aanspraak maken op teruggave van de betaling.

Kunt u de voucher alstublieft nogmaals emailen?
Ja. Klik hier om de online versie te bekijken en te printen.

Vergeet niet om de voucher mee te nemen naar de verhuurbalie samen met u rijbewijs en creditcard.

Wat gebeurt er als ik mijn voucher niet bij me heb?
Als u niet over de juiste documenten beschikt bij het afhalen van de huurauto kan de verhuurder u weigeren de auto te verhuren.

Waarom moet ik mijn vluchtgegevens invullen?
Als u uw vluchtnummer opgeeft, krijgt het autoverhuurbedrijf op de ophaallocatie informatie over uw aankomsttijd en ook over eventuele vertragingen. Dit helpt bij het vasthouden van uw gereserveerde auto als uw vlucht vertraging heeft.

Sommige verhuurbedrijven bevestigen een reservering alleen als er een vluchtnummer bekend is. Als dit het geval is voor uw reservering, dan hoort u dit van ons.

Ik heb mijn reserveringsbevestiging niet ontvangen – wat moet ik doen?
Nadat u uw reservering hebt voltooid, sturen wij u binnen 48 uur via e-mail een bevestiging van uw reservering. Controleer of de e-mail niet per ongeluk in de map met ongewenste e-mails is terechtgekomen. Als u de e-mail met de bevestiging niet hebt ontvangen, neem dan contact op met ons.

De status van mijn reservering is in behandeling – wat betekent dat?
Dit betekent dat we de beschikbaarheid van de auto nog moeten bevestigen bij het autoverhuurbedrijf. Zodra de bevestiging er is, sturen wij u de reserveringsbevestiging per email toe. Wanneer de aangevraagde auto niet beschikbaar is, nemen we contact met u op om andere mogelijkheden met u te bespreken.

99% Van al onze reserveringen worden bevestigd, maar u kunt in dit stadium uw reservering kosteloos annuleren via ons online portal.

De status van mijn reservering is afgewezen – wat betekent dat?
Dit betekent dat het autoverhuurbedrijf de beschikbaarheid van de aangevraagde auto helaas niet kon bevestigen. Als uw reservering is afgewezen door het verhuurbedrijf, dan nemen wij contact met u op om de alternatieven met u te bespreken.

Als wij u niet kunnen bereiken, dan stellen we de status van uw reservering in op afgewezen. Neem contact met ons op om een andere auto te reserveren.

Als u tijdens de reservering al een borg heeft betaald en we de aangevraagde auto niet hebben kunnen veiligstellen, dan wordt het bedrag direct teruggeboekt naar uw creditcard.

De status van mijn reservering is voorlopig bevestigd – wat betekent dat?
Als u informatie ontvangt dat uw reservering voorlopig bevestigd is, dan betekent dit dat er wat problemen zijn opgetreden bij het belasten van de door u opgegeven creditcard- of debitcard. Dit kan zijn doordat uw creditcard gegevens niet correct zijn, er onvoldoende tegoed op uw card staat, uw bank de transactie niet heeft geautoriseerd vanwege een limiet op de card enz. Als de status van uw reservering is ingesteld op voorlopig bevestigd, dan nemen we contact met u op om de transactie opnieuw te verwerken en uw reservering te bevestigen.

Ik heb de definitieve rekening voor de huur nog niet ontvangen van het verhuurbedrijf
Zodra u de gehuurde auto hebt ingeleverd zou u de definitieve rekening voor de huur moeten ontvangen. Als u geen factuur heeft ontvangen bij het inleveren, neem dan rechtstreeks contact op met het autoverhuurbedrijf.

Ik heb een e-mail gekregen van uw Fraude-afdeling – wat moet ik doen?
De Fraude-afdeling beschermt uw persoonlijke informatie tegen onbevoegde toegang en verspreiding. We werken nauw samen met politie en justitie om online criminele activiteiten te voorkomen en om de veiligheid van onze reserveringswebsite te garanderen. In bepaalde situaties kan onze Fraude-afdeling u benaderen om een veiligheidscontrole te doen als er iets niet klopt in uw reserveringsgegevens/-historie.
Als dit mocht gebeuren, neem dan direct contact op met ons om uw details te bevestigen en uw transactie veilig te verwerken.

Welke documenten moet ik meenemen naar de verhuurbalie?
Op de huurcoupon die wij u sturen als onderdeel van de reserveringsbevestiging staan alle documenten genoemd die nodig zijn bij het ophalen van de huurauto. In de meeste gevallen moet u de volgende documenten meenemen om de auto mee te krijgen:

1.- Creditcard op naam van de bestuurder. Creditcards die geaccepteerd worden voor het ophalen zijn MasterCard, Visa, en meestal ook American Express.

2.- Rijbewijs. Merk op dat alleen een volledig rijbewijs dat ten minste 1 jaar eerder is afgegeven en waarop geen ernstige beperkingen staan, wordt geaccepteerd. Meer informatie over de eisen aan het rijbewijs vindt u op reserveringscoupon. Deze ontvangt u binnen 48 uur na het reserveren en moet worden uitgeprint.

3.- Eventuele andere identificatiebewijzen die het verhuurbedrijf vereist in zijn huurvoorwaarden en condities. Bijzonderheden staan op uw coupon.

Controleer uw voucher nauwkeurig na ontvangst op auto groep
Het is altijd verstandig en aan te raden om uw voucher zorgvuldig te controleren, in ieder geval op de juiste auto groep.

Wijzigingen aanbrengen in uw reservering?
Kan ik een wijziging aanbrengen in een bevestigde reservering?
Ja.

Volg onderstaande link:

Zorg dat u uw reserveringsnummer en email adres heeft die u heeft gebruikt bij uw reservering.

U wordt gevraagd om de details en een beschrijving van uw wijziging door te geven.

Klik hier om uw bevestiging te wijzigen.

Hoe kan ik een extra of meerdere bestuurders toevoegen aan mijn reservering?
Meerdere bestuurders kunt u aangeven bij de online boeking of bij aankomst bij de verhuurbalie.

Alle bestuurders moeten persoonlijk aanwezig zijn bij de verhuurbalie en hun rijbewijs tonen om de huurovereenkomst te tekenen.

Hoe kan ik een wijziging aanbrengen in mijn afhaaltijd of aflevertijd?
Klik hier om een wijziging aan te brengen in uw afhaal- of aflevertijd en datum.

Kan ik meer dan één reservering tegelijk maken?
Het is helaas niet mogelijk twee auto's in hetzelfde reserveringsproces te reserveren, omdat elke gereserveerde auto zijn eigen referentienummer en huurovereenkomst heeft. Zolang u echter elke auto afzonderlijk reserveert, kunt u net zoveel reserveringen tegelijk maken als u wilt. Neem voor meer informatie over uw specifieke vraag contact op met ons.

Kan ik mijn reservering veranderen?
Ja, u kunt de bijzonderheden van uw reservering makkelijk wijzigen. U hoeft alleen maar een wijzigingsverzoek in te vullen op ons online portal. Merk op dat het verwerken van een wijzigingsverzoek tot 48 uur kan duren. Dit is afhankelijk van de aard van de wijziging. In sommige situaties moeten wij misschien contact met u opnemen over uw verzoek. Vul daarom een geldig e-mailadres of telefoonnummer in op het formulier.

Afhankelijk van de aard van de wijziging die u wilt doen, kunnen hieraan extra kosten verbonden zijn. Bijvoorbeeld wanneer de datum moet worden veranderd en wij niet dezelfde prijs kunnen aanbieden als in de oorspronkelijke prijsopgave. Voor meer informatie kunt u ook per telefoon contact opnemen met ons.

Reservering annuleren
Hoe kan ik mijn reservering annuleren?
Klik hier om u reservering online te annuleren.

Ben ik mijn borg kwijt als ik de huurauto annuleer?
Dit hangt er vanaf hoe u bij ons gereserveerd heeft.

Onze annuleringsvoorwaarden zijn als volgt:

Gedeeltelijk betaalde huurauto's (als u uw reserveringskosten online betaald heeft en het bedrag is ontvangen bij aankomst bij de verhuurbalie): Als de reservering is geannuleerd binnen 7 dagen vanaf de reservering van de huurauto en tenminste 48 uur vóór afhaaltijd van de huurauto, worden alle betaalde bedragen teruggestort.
Als de reservering is geannuleerd na 7 dagen vanaf de reservering van de huurauto en tenminste 48 uur voor afhaaltijd van de huurauto worden alle bedragen, behalve annuleringskosten van EUR 25.00 en creditcard kosten (indien van toepassing), teruggestort.
Als de reservering wordt geannuleerd binnen 48 uur vóór afhaaltijd wordt er geen geld teruggestort .

Van te voren betaalde huurauto's (als alle huurkosten van te voren zijn betaald): Als de reservering is geannuleerd binnen 7 dagen vanaf de reservering van de huurauto en tenminste 48 voor afhaaltijd van de huurauto, worden alle betaalde bedragen teruggestort.
Als de reservering is geannuleerd na 7 dagen vanaf de reservering van de huurauto en tenminste 48 uur voor afhaaltijd van de huurauto worden alle bedragen, behalve annuleringskosten van EUR 25.00 en creditcardkosten (indien van toepassing), teruggestort.
Als de reservering wordt geannuleerd binnen 48 uur vóór afhaaltijd wordt er 3 dagen huur en creditcardkosten (indien van toepassing) in rekening gebracht.

Betaling bij aflevering (alle huurkosten worden betaald bij aankomst bij de verhuurbalie): Geen annuleringskosten van toepassing.
Het is de verantwoordelijkheid van de huurder zelf om zorg te dragen voor het opzeggen van bijkomende producten die tijdens de reservering zijn bijgeboekt bv. DIEFSTAL, SCHADE, EIGEN RISCO, ANNULERINGS-VERZEKERING tot aan VERZEKERINGEN VAN DERDEN zoals insurance4carhire.

In het geval dat u een boekings-annulering of -wijziging maakt die u met uw creditkaart of bankpas heeft betaald is TopAutoverhuur niet aansprakelijk voor enig verlies door (tijdelijke) waardedaling van uw geld als gevolg van verandering van wisselkoersen tussen de tijd van uw reservering en de daarop volgende annulering of wijziging (indien van toepassing).

Wat is het beleid ten aanzien van annulering en no-show?
Wat is het annuleringsbeleid ten aanzien van volledig vooruitbetaalde of gedeeltelijk betaalde boekingen?

1 - Als u 24 uur voor het tijdstip van ophalen annuleert, zal u een volledige terugbetaling ontvangen. Wij adviseren u om de huurvoorwaarden van de auto van uw keuze te lezen. Volg hiervoor de link "HUURVOORWAARDEN" aan de linkerkant van de foto van de auto van uw keuze om de annulerings voorwaarden te lezen van de gekozen verhuurder.

2 - Als u minder dan 24 uur van tevoren annuleert, ontvangt u een terugbetaling met aftrek van EUR50 voor volledig vooruitbetaalde boekingen. Als uw online betaling minder dan EUR50 is, zal er geen terugbetaling plaatsvinden voor uw autoverhuurboeking.

3 - Als uw boeking minder dan 24 uur voor het tijdstip van ophalen gedaan is, zal het annuleringsbeleid automatisch gelden voor uw boeking.

4 - Alle annuleringen dienen te worden gedaan via onze online portal en niet met de autoverhuurder. Als u bij aankomst rechtstreeks bij de autoverhuurder annuleert, dient u ook ons te informeren over de wijziging in uw boeking.

5 - Het wijzigen van uw boeking of het annuleren van optionele extra's minder dan 24 uur voor het moment van ophalen is niet altijd mogelijk.

Als u een eigenrisicoverzekering hebt afgesloten en daarna besluit om uw autohuurboeking te annuleren, dan wordt de eigenrisicoverzekering automatisch geannuleerd. Als u uw boeking wilt wijzigen of aanpassen, wordt de eigenrisicoverzekering in eerste instantie geannuleerd. We maken vervolgens echter automatisch een nieuwe polis voor uw nieuwe boeking aan. In beide gevallen zult u op het e-mailadres dat u tijdens het online boekingsproces hebt opgegeven, een e-mail ontvangen ter bevestiging van de annulering. Denk eraan dat, als u uw polis minder dan 24 uur voor aanvang van uw autohuurovereenkomst annuleert, u geen terugbetaling zult ontvangen.

Wat is een no-show?

Een ‘no-show’ treedt op in de volgende situaties:

1 - U hebt ons voorafgaand aan uw datum van ophalen niet geïnformeerd over uw annulering.

2 - U hebt de auto niet opgehaald op de afgesproken datum en tijd.

3 - U hebt niet de vereiste documentatie voor het ophalen van de auto overlegd.

4 - U hebt geen creditcard op naam van de hoofdbestuurder en/of met voldoende saldo overlegd.

In elk van de bovenstaande gevallen worden er geen terugbetalingen gedaan.

Het autoverhuurbedrijf behoudt zich het recht voor om de auto niet te verstrekken wanneer u niet op tijd verschijnt met alle vereiste documentatie en met een creditcard met voldoende saldo voor de waarborgsom voor de auto. In een dergelijke situatie hebt u geen recht op terugbetaling, tenzij de autohuur minimaal 24 uur van tevoren werd geannuleerd.

One Way autoverhuur & grensoverschrijdende beperkingen
Wat zijn grens of territoriale restricties?
Grens of territoriale restricties betekend dat u binnen sommige landen de mogelijkheid heeft om de grens te overschrijden.

Deze optie staat beschreven in de voorwaarden en condities, meestal zijn hier extra kosten aan verbonden.

Ook moet u toestemming hebben van de autoverhuurder om tussen twee landen te reizen.

Om te zien welke restricties hier aan verbonden zijn, klik op ¨huurvoorwaarden¨ bij STAP2 tijdens het online boekings proces.

Zijn er extra kosten voor het inleveren op een andere locatie?
Ja.
In de meeste gevallen berekent het verhuurbedrijf een toeslag als u de auto op een andere locatie wilt inleveren. Op het moment van reserveren geven we duidelijk aan of de eenrichtingstoeslag is inbegrepen in de huurprijs of welke extra kosten er kunnen zijn.

Brandstof
Wat houdt brandstof beleid in?
Brandstof beleid is een specifieke term en voorwaarden gesteld door de verhuurder afhankelijk van de hoeveelheid brandstof die het voertuig gebruikt.

Autoverhuurbedrijven hebben hier verschillende voorwaarden voor.

Controleer de voorwaarden en condities met betrekking tot het brandstof beleid of klik op ¨huurvoorwaarden¨ bij stap 2 van uw online reservering

Het brandstof beleid kan gefilterd worden bij STAP2. Links naast de foto van de auto van uw keuze ziet u een keuze menu waaronder: brandstofbeleid, door hier op te klikken kunt u in het dropdown menu kiezen voor een specifiek brandstofbeleid.

Brandstof beleid van Spaanse autoverhuurbedrijven
We doen ons best om u een keuze aan te bieden binnen het brandstofbeleid maar de meeste Spaanse autoverhuurders werken met het vol/leeg beleid.

Als u langer dan 3 dagen een auto huurt en u denkt veel kilometers te gaan rijden, is het VOL/LEEG beleid geen slechte optie.
Zo niet, dan kunt u beter een grotere auto huren zoals bijvoorbeeld een VW Golf of groter omdat u bij de kleinere en goedkopere auto´s vaak alleen het VOL / LEEG beleid kan kiezen.
Deze grotere auto`s hebben vaak wel een VOL/VOL beleid en worden meestal verhuurd door bedrijven als AVIS en HERTZ.

Het is een kwestie van afwegen tussen de goedkoopste huurauto en het beste brandstofbeleid.

Klik op de link ¨huurvoorwaarden¨ naast de foto van de auto welk brandstofbeleid voor deze specifieke auto geldt.

Uitleg over brandstofbeleid krijgt u van Mw Tip: klik HIER

Wat is Flex Fuel
Dit is een nieuw brandstofbeleid van Goldcar, waarbij ongebruikte brandstof vergoed zal worden, dit geld voor alle reserveringen van Goldcar.

Dit systeem heeft vele voordelen volgens Goldcar: flexibiliteit, tijd- en geldbesparing en er is geen noodzaak om de auto af te tanken voordat deze wordt teruggebracht.

De kosten voor Flex Fuel en de brandstof worden in rekening gebracht bij aankomst. Brandstof vergoeding zal op het exacte moment van afleveren van het voertuig worden verwerkt.

Tip: neem een foto van de benzine meter met uw mobiele telefoon zodat u daar altijd een bewijs van heeft !!

Hoeveel moet ik betalen voor brandstof?
De brandstofregeling wordt bepaald door het verhuurbedrijf en is in de meeste gevallen ook afhankelijk van de duur van de huur. Er zijn verschillende soorten brandstofregelingen. Op het moment van reserveren geven we duidelijk aan welke regeling van toepassing is. De meest gangbare brandstofregelingen zijn:

Vol ophalen, leeg inleveren:

- Deze regeling is van toepassing voor een verhuur van minimaal 4 dagen. U krijgt uw auto mee met een volle tank en u kunt de auto inleveren met een lege tank. Bij het ophalen betaalt u het verhuurbedrijf een volle tank brandstof. De prijs per liter die het verhuurbedrijf rekent kan hoger zijn dan de prijs bij het plaatselijke benzinestation. Brandstofkosten moeten betaald worden aan de verhuurbalie. Ongebruikte brandstof wordt niet terugbetaald. Zorg er dus voor dat u de brandstof zoveel mogelijk opmaakt !!

Vol ophalen, vol inleveren:

– Deze regeling is van toepassing voor een verhuur van 1 tot 3 dagen. U krijgt uw auto mee met een volle brandstoftank. Om te voorkomen dat u extra kosten voor brandstof moet betalen, moet u de auto met een volle tank inleveren. Het kan zijn dat er een borg voor brandstof wordt gereserveerd op uw creditcard die wordt vrijgegeven nadat u de auto vol hebt ingeleverd. Ontbrekende brandstof bij het inleveren moet u betalen. Merk op dat de prijs per liter die het verhuurbedrijf rekent aanzienlijk hoger kan zijn dan de prijs bij het plaatselijke benzinestation. Brandstofkosten moeten betaald worden aan de verhuurbalie, tenzij anders is aangegeven.
We raden u aan tijdens het reserveringsproces de bijzonderheden van de regeling te controleren onder Verhuurvoorwaarden om onverwachte kosten te vermijden.

TIP: Maak in alle gevallen een foto van de benzine meter zodat u altijd aantoonbaar bewijs heeft daarvan.

Kan ik de brandstofregeling veranderen?
Dat is helaas niet mogelijk omdat elk autoverhuurbedrijf zelf zijn brandstofregeling bepaalt.

Ik denk dat het verhuurbedrijf mij te veel heeft laten betalen voor de brandstof
Als u het gevoel hebt dat u te veel aan het verhuurbedrijf hebt betaald aan de verhuurbalie of na het inleveren, neem dan contact op met ons zodat we uw geval kunnen onderzoeken.

TIP: Neem een foto van de benzine meter met uw mobieltje !!

Leeftijdsrestricties
Wat zijn leeftijdsrestricties ?
Leeftijdsrestricties worden gesteld door de autoverhuurbedrijven.

Vanwege verzekerings voorwaarden kan de autoverhuurder een minimum of maximum leeftijd stellen aan de huurder van de auto.

Alle leeftijdsrestricties staan beschreven bij de voorwaarden en condities van elke huurauto.

Sommige bedrijven vragen extra kosten voor jongere of seniore bestuurders.

Klik op de link ¨huurvoorwaarden¨ bij STAP 2 aan de rechterkant van de auto van uw keuze om te kijken wat deze kosten zijn.

Extra's
Ik heb een maxi cosi gereserveerd, waar kan ik dit bevestigd zien?
Nadat u de reservering van de auto bevestigd heeft kunt u dit terug zien op de voucher die u per email wordt toegezonden.

Op de voucher staat onder extra´s dat u bijvoorbeeld een maxi cosi of extra bestuurders heeft geboekt.

Deze extra's zitten niet bij de aangeven prijs inbegrepen. Deze moeten worden betaald bij aankomst aan de verhuurder.

Deze extra's zijn op verzoek en kunnen niet gegarandeerd worden.

Ik heb aangegeven dat er meerdere bestuurders zijn, kan ik dat in de bevestiging zien?
Als de boeking van uw huur auto bevestigd is kunt u dit terug zien op uw voucher die per mail aan u wordt toegestuurd.

Op de voucher staat bij ¨extra's¨ wat u als extra gereserveerd heeft: bijvoorbeeld meerdere bestuurders, GPS of sneeuwkettingen...

Deze ¨extra's¨ staan niet onder de aangeven prijs vermeld.

Deze dienen dan ook te worden betaald bij aankomst bij de balie van de verhuurder.

Bent u vergeten een extra bestuurder online bij te boeken dan kunt u dat bij aankomst alsnog toevoegen.

Welke extra kosten kunnen van toepassing zijn?
Let erop dat ieder auto verhuur bedrijf zijn eigen beleid ten aanzien van extra kosten bepaalt. Deze staan duidelijk vermeld in de verhuurvoorwaarden op het moment dat u reserveert. Over het algemeen kunnen er extra kosten van toepassing zijn voor:

- Ophalen/inleveren buiten de openingstijden
- Grenspassages
- Als u de auto inlevert op een andere plaats dan waar u deze heeft opgehaald ( One way autohuur )
- Junior of senior bestuurders
- Winterbanden

Extra kosten moet u altijd rechtstreeks aan de verhuurbalie afrekenen in de lokale valuta.

Extra bestuurder en overige optionele extra's
De beschikbaarheid van optionele extra's is afhankelijk van het verhuurbedrijf en kan alleen worden gegarandeerd als ze online worden gereserveerd. De volgende extra's kunnen online worden gereserveerd:

Zittingverhoger / Maxi Cosi / Kinderstoel,, GPS – Satellietnavigatiesysteem en Extra bestuurder:

Bij STAP3 bieden sommige leveranciers de mogelijkheid om extra bestuurders toe te voegen, onder de rubriek TOEVOEGEN EXTRA'S, hier worden de kosten weergegeven, maar niet toegevoegd aan de totale online kosten, omdat u de extra's reserveert maar pas betaald bij aankomst. Als deze optie bij STAP3 niet wordt weergegeven, heb je nog steeds de mogelijkheid om extra bestuurders en andere extra's toe te voegen bij aankomst. In dit geval kunnen de kosten normaal gesproken worden gevonden door op de link te klikken aan de linker kant van de foto van de auto van uw keuze bij STAP2, de link is genaamd HUURVOORWAARDEN

Andere optionele extra's kunnen bij aankomst worden aangevraagd. Deze zijn echter afhankelijk van de beschikbaarheid en kunnen niet worden gegarandeerd:

Winterbanden
Imperiaal
Skirek
Sneeuwkettingen

Let op dat de meeste optionele extra's niet zijn inbegrepen in de huurprijs maar wel vermeld staan op uw coupon. Extra´s die u niet online heeft gereserveerd kunt u alsnog opgeven bij de verhuurbalie bij aankomst.

Waar kan ik optionele extra's reserveren?
Sommige optionele extra's kunnen online worden gereserveerd, sommige kunnen alleen worden aangevraagd aan de verhuurbalie. Om er zeker van te zijn dat u de gewenste extra´s ter beschikking krijgt, adviseren wij u de gewenste optionele extra's altijd online (indien beschikbaar) te boeken.

Wanneer moet ik de optionele extra's betalen?
Als u optionele extra's kiest tijdens het online reserveren, dan worden deze wel vermeld maar zijn niet inbegrepen in de totaalprijs. Deze optionele extra´s dient u altijd aan de verhuurbalie af te rekenen in de lokale valuta.

Als u ervoor kiest om optionele extra's aan te vragen aan de verhuurbalie, dan moeten deze extra's ook aan de verhuurbalie afgerekend in de lokale valuta.

Ik heb een optioneel extra gereserveerd maar deze was niet beschikbaar bij het ophalen – Wat moet ik doen?
In het zeldzame geval dat gereserveerde optionele extra's niet beschikbaar zijn bij het ophalen van uw huurauto, neem dan contact op met ons en wij zullen deze vraag namens u onderzoeken bij het verhuurbedrijf.

Ik betaal met mijn Credit Card maar ben niet de bestuurder
Indien degene die boekt ook credit card houder is maar niet de hoofd bestuurder, adviseren wij om tijdens het boekings proces de credit card houder als hoofdbestuurder op te geven en uzelf als extra bestuurder.

Rijbewijs
Wat is een internationaal rijbewijs en waarom heb ik deze nodig?
Als uw rijbewijs in Chinees, Russisch of andere symbolen geschreven is dan moet u een internationaal rijbewijs hebben.

Het internationaal rijbewijs is een wereldwijd erkent en geldig document. Naast het internationale rijbewijs moet u altijd uw eigen geldig nationaal rijbewijs bij u hebben.

Anders wordt deze niet geaccepteerd. In feite is een internationaal rijbewijs een vertaling van uw rijbewijs in meerdere talen.

Heb ik beide delen van van mijn Britse rijbewijs nodig om een auto te huren?
Ja.

Als u het nieuwe foto ID rijbewijs én het papieren heeft, neem dan beide mee.

Als u niet beide delen kunt overhandigen krijgt u de huurauto niet mee.

Als uw rijbewijs is geschreven in Chinees, Russisch of andere symbolen dan heeft u een internationaal rijbewijs nodig van het land waar u woont, voordat u op reis gaat.

Zie ook: Wat is een internationaal rijbewijs en waarom heb ik deze nodig?

Kan ik een auto huren met een voorlopig rijbewijs?
Nee.

Autoverhuurders waar wij mee samenwerken accepteren geen voorlopig rijbewijs. U dient in het bezit te zijn van een volledig rijbewijs om een auto te kunnen huren.

Is een kopie van mijn rijbewijs voldoende?
Nee.

Een kopie van uw rijbewijs wordt NIET geaccepteerd door het verhuurbedrijf. U moet het originele rijbewijs laten zien wanneer u de huurauto ophaalt.

Verzekering
Kan ik een aanvullende verzekering nemen om het risico te verkleinen?
Bescherm uzelf met AXA Travel Insurance tijdens uw reis tegen schade aan uw huurauto. U kunt uw eigen risico afkopen voor een klein bedrag per dag! U kunt dit online doen bij Topautoverhuur tijdens het boeken bij STAP 3, dit geld voor de meeste landen. Tevens kunt u hier zien wat de kosten van de verzekering zijn. U ontvangt naast uw autoverhuur coupon ook een email van AXA Travel Insurance. U moet deze uitprinten en meenemen.

Het online afkopen van uw eigen risico bij AXA Travel Insurance is vaak goedkoper en uitgebreider dan bij de verhuur balie van de verhuurder. Wanneer u deze verzekering van AXA heeft afgesloten hoeft u GEEN andere verzekeringen meer af te sluiten, wat het balie personeel ook zegt.

Zorg dat u geen onnodige kosten maakt. Indien u er voor kiest geen aanvullende verzekering te nemen is altijd een borg vereist. Deze zal van uw creditkaart worden ingehouden. Voorkom hoge extra kosten vanaf € 7,90 per dag! ( Dit kan verschillen per land waar u uw auto huurt ). De eigenrisicoverzekering van AXA geeft u een gerust gevoel.

Deze polis dekt:

• Eigen risico
• Ramen
• Banden
• Onderstel
• Dak

AXA Global Assistance is goedgekeurd door en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) Lees uw voorwaarden & condities voor verdere details. Klik hier om de voorwaarden en condities te lezen van AXA.

Kan ik de aanvullende verzekering annuleren?
Ja

Na afsluiten van deze verzekering heeft u 14 dagen bedenktijd. Mocht u in die periode van gedachten veranderen dan kunt u contact opnemen met AXA voor restitutie van uw premie. Dit kan alleen zolang de autohuur nog niet is ingegaan.

Hoe hoog is mijn eigen risico?
Het eigen risico/borg is afhankelijk van het verhuurbedrijf en van de gehuurde auto en wordt vrijgegeven binnen 10-28 dagen na de huur, als de auto onbeschadigd is gebleven. In samenwerking met AXA verzekeringen bieden wij u de mogelijkheid het eigen risico te verzekeren zodat u bij diefstal en schade de kosten kunt terug vorderen.

Deze eigen risico verzekering kan worden afgesloten op het moment van boeken bij STAP3.

Waar kan ik een verzekering voor de huurauto afsluiten?
Wij raden u aan om een eigenrisico verzekering af te sluiten op het moment van reserveren. Onze partner AXA Insurance biedt een complete eigenrisicoverzekering aan die tot wel 50% goedkoper is dan wat u zou betalen aan de balie bij de verhuurder. De kosten en voorwaarden van de verzekering kunt u zien op het moment van reserveren.

Wat is gedekt door de huurautoverzekering?
Wat is gedekt door de huurautoverzekering?

In de meeste gevallen dekt de AXA eigen risico verzekering:

Eigen risico voor de huurauto
Ongevallen schade aan ruiten, banden, onderkant en dak
Verlies van de sleutel van de huurauto
Persoonlijke bezittingen

Meer informatie en de exacte kosten die zijn gedekt kunt u vinden in de Algemene voorwaarden van de eigen risico verzekering op het moment van reserveren.

Let op, dat ongeacht uw verzekering, het autoverhuurbedrijf het bedrag van het eigen risico als borg blokkeert op uw creditcard. Als u de auto onbeschadigd inlevert, wordt de borg direct vrijgegeven. In het ongelukkige geval dat de auto beschadigd is tijdens de huurperiode, zal het verhuurbedrijf de borg houden om de kosten te dekken. Als u een AXA-verzekering hebt, dan krijgt u het verzekerde bedrag dat u aan het verhuurbedrijf moet betalen vergoed.

Controleer of u voldoende credit op uw creditcard heeft op het moment van het afhalen van de auto om de borg te dekken. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van de verhuurvoorwaarden en staat duidelijk in uw huur coupon.

Hoe dien ik een verzekeringsclaim in?
Alle claims moeten direct na thuiskomst van uw reis rechtstreeks bij AXA worden ingediend. Alle documenten en informatie die u nodig heeft voor het indienen van een claim ontvangt u kort na het afsluiten van de verzekering.

Mijn huurauto was beschadigd bij het ophalen – wat moet ik doen?
Als u bij het ophalen merkt dat de gereserveerde auto beschadigd is, meld dit probleem dan direct bij het verhuurbedrijf en vraag om een alternatief. Als het probleem niet kan worden opgelost, neem dan contact op met ons zodat wij kunnen proberen een geschikte vervanging af te spreken met het verhuurbedrijf. Alle schades aan de auto kunnen ten laste komen van uw eigen risico als zij niet voor het huren worden gemeld.

WAARBORGSOM
Iedere huurauto leverancier zal een borg "vasthouden" van de credit card van de bestuuurder, als waarborgsom. Alhoewel dit niet direct met verzekering te maken heeft, wordt de waarborgsom meestal gebaseerd op de hoogte van het eigen risico. Bijvoorbeeld, wanneer het eigen risico € 300,- bedraagt zal de waarborg hetzelfde bedrag zijn.
U kunt van iedere auto de waarbogsom terugvinden wanneer u klikt op de link genaamd "huurvoorwaarden" welke u vindt aan de rechterkant van de foto van de auto die u heeft gekozen bij STAP2 van het online boekingsproces.

Wanneer u het eigen risico terugbrengt naar nul dan betekend dit NIET dat u geen waarborg hoeft te betalen maar als resultaat zou de waarborgsom verlaagt uit kunnen vallen.
Iedere leverancier zal een waarborgsom van uw credit kaart "vasthouden" voor de duur van de huurperiode, dit "vastgehouden" bedrag zal weer vrijgegeven worden wanneer de auto wordt teruggebracht en er geen gebreken of schades zijn.
U dient er zeker van te zijn dat u voldoende credit heeft op uw credit card zodat de vóór-authorisatie van de waarborgsom met succes kan worden gedaan.

Er is een groei van incidenten waarbij huurauto´s niet worden teruggebracht, en de borg via credit card maakt het mogelijk voor de auto leverancier om de identiteit van de bestuurder vast te stellen, in geval van een debit card of contante betaling is dat niet mogelijk.

Meer over verzekering en borg
Verzekering en borg zijn aparte items, maar zijn wel gekoppeld. De omvang van het eigen risico bepaalt normaal gesproken de grootte van de borg. Maar zelfs als je geen eigen risico hebt, zal er een borg worden ingehouden, hoewel deze waarschijnlijk verlaagd zal worden.

Pas op voor de aanbieding van een inbegrepen gratis "zonder eigen risico" omdat het vaak niet de voorruit, het verlies van sleutels, persoonlijke bezittingen etc dekt... De reden dat deze worden aangeboden door de leverancier tijdens het online boekingsproces, is om u ervan te overtuigen dat u een auto met deze aanbieding boekt, in plaats van dat u de meer uitgebreide extra verzekering van AXA afsluit , die u wordt aangeboden bij STAP3 van ons online boekings proces.

Wanneer krijg ik informatie over mijn geboekte extra verzekering van AXA?
Op het moment dat u de extra verzekering van AXA boekt wordt deze toegevoegd aan de lijst van extra´s. Inhoudelijk krijgt u hier nog geen informatie van te zien. Zodra u de boeking heeft gedaan en afgerekend ontvangt u een email van AXA zelf met alle informatie over uw afgesloten verzekering.

Diversen
Wat is de beste manier om contact te zoeken met Topautoverhuur?
1. Stuur een email naar info@topautoverhuur.com voor direct antwoord.

2. Klik op de onderstaande gratis chat banner

3. Bel één van onze support nummers die onderaan de contactpagina van onze website wordt aangegeven. Wij behandelen GEEN telefonische aanvragen/reserveringen.

4. Deze chat is niet voor offertes of reserveringen.

Ik kom niet met het vliegtuig
Indien u uw huurauto afhaalt bij een vliegveld en u heeft geen vlucht geboekt, vink dan bij STAP 3 aan: ¨ik kom niet met het vliegtuig¨

Kan ik een reservering voor vandaag maken?
Ja, in veel gevallen kunt u online reserveren en binnen het uur van reserveren uw auto ophalen.

Bepaalde grote vliegvelden en treinstations bieden deze service.

In de meeste gevallen worden reserveringen direct bevestigd per email.

Houdt er rekening mee dat de ophaallocatie een maximum van 2 uur nodig heeft om uw toekomstige reservering te bevestigen.

Als er geen foto's van huurauto's worden getoond bij STAP2 brengt u dan uw aankomsttijd terug met 1 uur.

Wat is BritishCarHire.com?
BritishCarHire.com is onze Engelstalige site.

Kan ik een specifiek autoverhuurbedrijf kiezen?
Ja, dit is mogelijk. Naast de foto van de auto van uw keuze staat het logo van de verhuurder vermeld. Op die manier kunt u eenvoudig voor een bepaalde leverancier kiezen of deze juist vermijden.

De plaatselijke contactgegevens van de verhuurder ziet u pas in de voucher die u krijgt toegestuurd per email, nadat u heeft geboekt.

Zijn wij op luchthaven of niet?
Is de leverancier direct op de luchthaven gevestigd?
Dit is een veel gevraagd onderwerp.

TopAutoverhuur toont u diverse iconen bij STAP2 van ons drie stappen online boekingsproces.

Deze iconen zijn verdeeld in twee groepen:

GRIJZE iconen tonen u diverse attributen van de auto zelf.

De BLAUWE iconen tonen (wanneer u een luchthaven locatie kiest), welke van de leveranciers op de luchthaven zijn en welke alternatieve service biedt, als een shuttle bus of meet & greet.

Bekijk u onze informatieve animatie video.

Kan ik zien wie de verhuur leverancier is?
Het is niet altijd mogelijk om te zien wie de uiteindelijke leverancier zal zijn voordat u uw reservering bevestigd. Dat is wel mogelijk wanneer de locatie geen luchthaven is.

Bij luchthavens ziet u niet wie de geprefereerde leverancier is totdat u de reservering heeft bevestigd bij STAP3.

Nadat u de reservering heeft bevestigd gaat u een página verder en ziet u wie de leverancier is met wie het systeem contact heeft gelegd.

Indien u een leverancier heeft gekregen die u niet wilt kunt u de reservering altijd binnen 48 uur kosteloos annuleren, klik hier om uw boeking te annuleren of u kunt een verzoek indien of wij de leverancier kunnen wijzigen.

Als u de leverancier wijzigt kan de prijs wijzigen.

Hoe werkt autoverhuur
Klik HIER voor meer uitleg over hoe autoverhuur nou precies werkt en waar u op moet letten.

Betalingsmogelijkheden
Wanneer moet ik mijn huur betalen?
Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden die duidelijk genoemd worden tijdens het reserveringsproces:

Reserveer nu, betaal later : – Betaal een klein bedrag als borg op het moment van reserveren om de auto veilig te stellen en betaal het resterende bedrag dichter bij uw ophaaldatum.

Betaal nu : – Betaal het volledige bedrag op het moment van reserveren.

Bij ophalen : – Betaal het volledige bedrag aan de verhuurbalie. Deze optie is hoofdzakelijk mogelijk voor huren in de VS en in Australië.

Aanbetaling :- U doet een aanbetaling van 25 EUR tijdens uw boeking, en betaald tenminste 3 dagen voor u aankomt het restant!

Welke creditkaarten worden er geaccepteerd?
Online accepteren wij Mastercard, Visa, Visa Debit, Visa Electron.

Bij het afhalen van de auto zullen de meeste leveranciers tevens American Express accepteren.

Let op!

De eigenaar van de creditcard moet aanwezig zijn bij het afhalen van de auto.

Sommige leveranciers in Spanje accepteren nu Debit Cards (April 2015)

Kan ik zonder creditcard reserveren?
Ja.

U kunt reserveren zonder creditcard. Let wel op dat als u ervoor heeft gekozen om te betalen per debitcard, dat u een geldige creditcard op naam van de bestuurder nodig heeft bij het ophalen van de huurauto. Het verhuur bedrijf vereist een creditcard voor het vastleggen van de borg en ter identificatie. Creditcards die geaccepteerd worden bij het ophalen zijn MasterCard, Visa, en in sommige gevallen ook American Express.

Klachten
Hoe kan ik een klacht indienen
Email uw klacht alstublieft naar team@topautoverhuur.com

Maakt u uw email zo gedetailleerd mogelijk, bijvoorbeeld:

1. Uw reserverings referentienummer dat begint met de twee letters van het land waarin u gehuurd heeft, bijvoorbeeld SPANJE, het reserverings referentienummer begint dan met ESXXXXXXXXX.
2. Alle relevante kosten van uw creditkaart, door wie, wanneer, de exacte bedragen en data, etc.
3. Namen van medewerkers die u heeft verkregen.
4. Foto´s van de locatie en/of van de huurauto (indien van toepassing)
5. Het e-mailadres dat u heeft gebruikt tijdens uw reservering.
6. Scans van eventuele bonnen en/of kwitanties.

Mijn huurauto was in slechte staat bij het ophalen – wat moet ik doen?
Als u bij het ophalen merkt dat de gereserveerde auto in slechte staat is, meld dit probleem dan direct bij het verhuurbedrijf en vraag om een alternatief. Als het probleem niet kan worden opgelost, neem dan contact op met ons zodat wij kunnen proberen een geschikte vervanging af te spreken met het verhuurbedrijf.

Auto categoriën / Typen / Modellen
Krijg ik exact dezelfde auto die ik bij de reservering heb gezien?
Huur auto´s worden ingedeeld in "groepen". Auto´s in dezelfde groep hebben altijd dezelfde motorinhoud, bagage ruimte en zitplaatsen. Tijdens het reserveringsproces laten wij foto's zien van soortgelijke auto's in dezelfde groep. Helaas kunnen wij u niet garanderen dat het verhuurbedrijf exact hetzelfde model beschikbaar heeft. Als het verhuurbedrijf u geen auto in de zelfde groep levert, heeft u recht op terugbetaling.

Hoe kan ik zien hoeveel bagage in een auto past?
De hoeveelheid bagage die in een auto past is op het moment van reserveren te zien aan het "Hoeveelheid bagage" symbool.

Kan ik een automaat reserveren?
Ja.

Tijdens het online zoeken naar uw huurauto, kunt u onze zoekfilters aan de linkerkant van de foto van de auto gebruiken en ervoor kiezen om alleen naar auto's met een Automatische transmissie te zoeken. Het type transmissie van de auto is op het moment van reserveren te zien aan een Symbool ( Type transmissie symbool ). Merk op dat veel verhuurbedrijven buiten de VS en Canada maar een beperkt aantal automatische auto's beschikbaar hebben.

Mexico
Rijden in Mexico
Het is verplicht om uitgebreide verzekering af te sluiten wanneer u aankomt bij de verhuur balie. Mexico (en alleen Mexico) accepteerd geen enkele andere vooraf afgesloten verzekering.

Voor meer informatie over verzekeren in Mexico klik HIER

Borg
Hoeveel borg moet ik betalen?
De borg die wordt ingehouden van uw Credit Card staat normaal gesproken aangegeven in de Algemene Huurvoorwaarden van de de door u gekozen huurauto. U vindt de link linksonder de foto van de huur auto van uw keuze.

Bovendien wordt de borg vermeld in de bevestigings voucher die u spoedig na uw betaling per email zult ontvangen.

Is de borg naar uw mening te hoog en u ziet dat in de Algemene Voorwaarden:
Ga dan terug naar de lijst van beschikbare huur auto's op de locatie van uw keuze, klik op een ander huurauto dan u eerder heeft gekozen en bekijk opnieuw de huurvoorwaarden. De borg kan namelijk per auto verhuurder verschillen en zelfs per auto of auto groep.

Is de borg naar uw mening te hoog en u ziet dat in de bevestigings voucher:
1.- (Bijv. m.b.t. de limiet van uw Credit Card) dan kunt binnen 48 uur gratis annuleren en alsnog een andere huurauto selecteren met een lagere borg.
2.- Wendt u zich tot uw Credit Card leverancier en laat uw limiet tijdelijk verhogen voor de duur van de autohuur.

Leest u A.U.B. ons nieuws artikel: Hoe autoverhuur werktInternationale autoverhuur Populaire vliegvelden Populaire treinstations populaire havens Hotel levering 
Copyright © 2019 Topautoverhuur. Auto Verhuur. Alle rechten voorbehouden. | Privacy regels | sitemap