Answered on: March 18, 2020

Client

Ik ben op zoek naar een huur auto voor onze aankomende reis naar Griekenland. Ik vraag mij af waarom ik een hogere borg zou moeten betalen dan het eigen risico. Kunt u mij dat vertellen?

Agent

Verzekeringspremie en borgsom zijn niet strikt met elkaar verbonden. U kunt uw eigen risico voor uw verzekeringsverplichting tijdens het online boekingsproces via onze verzekeringspartner AXA verwijderen of verminderen. Dit is waarschijnlijk de meest uitgebreide en kosteneffectieve verzekering die beschikbaar is. U wordt echter bij de aankomst alsnog een extra verzekering bij de verhuurbalie aangeboden. Om deze opties te zien, is naast de foto van de auto een link genaamd ALGEMENE VOORWAARDEN. Klik hierop en dan op VERZEKERING en het zal de opties van die bepaalde leverancier tonen. Probeer een paar verschillende leveranciers, omdat ze sterk kunnen verschillen. Een BORGSOM: wordt op uw creditcard vastgehouden gedurende de huurperiode. Nogmaals klikken op dezelfde link ALGEMENE HUURVOORWAARDEN zal tonen wat de borgsom voor iedere leverancier is.

Agent

Wellicht zijn er verhuurders met een lagere borg dan het eigen risico, enkele voorbeelden van Griekse verhuur locaties:-

Agent

Bijvoorbeeld bij Europcar zijn de borg en het eigen risico gelijk en Payless 1240 euro eigen risico en slechts 350 euro borg.

Client

Maar hoe dan ook, als ik door schade of diefstal mijn eigen risico kwijtraak, en de borg die ik betaald heb is hoger dan eigen risico, dan krijg ik toch per definitie het overtollige bedrag borg terug? D.w.z. het bedrag dat ik meer betaald heb aan borg dan het vastgestelde eigen risico?

Agent

Ja, dat klopt. En als u de extra verzekering van AXA neemt, dan is het eigen risico ook afgedekt, dus eigen risico nul euro. Deze verzekering wordt u aangeboden bij STAP3 van het boekingsproces, net vóór het betalen.